събота, април 10, 2010

Трагедия

Не публикувам обикновено по два материала в един ден, но тази път не мога да се въздържа. Прекалено съм развълнуван, за да остана сам със себе си и потресаващата новина.

На летището в Смоленск се разби самолетът на полския президент Лех Качински с 132 души на борда – официална делегация за възпоменанията в Катин.







Сред загиналите са: президентът на Полша Лех Качински, съпругата президента на Полша Мария Качинска, последният президент на Полша в изгнание Ришрад Качоровски, ръководителят на Института за национална памет Януш Куртика, заместник-председателите на Сейма на Полша Ежи Шмайдзински, Кшиштоф Путра, Кристина Боченек, ръководителят на канцеларията на президента на Полша Владислав Стасяк, началникът на Бюрото за национална сигурност на Полша Александр Шчигло, държавният секретар Яцек Сашин, министрите в канцеларията на президента Павел Випих и Мариуш Хандзлик, генералният секретар на полския Съвет по запазване на паметта за борбата и мъченичеството Анджей Пшевозник, заместник ръководителят на МВнР на Полша Анджей Кремер, началникът на Генералния щаб на полската армия Франтишек Гонгор, председателят на Националната банка на Полша Славомир Скшипек, известните депутати от Сейма на Полша Пшемислав Госевски, Збигнев Васерман, Йоланта Шиманек-Дереш и Изабела Яруга-Новацка.

Трагедията е голяма.

Нека почиват в мир!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.