СЛУЖБОМЕР

събота, декември 02, 2017

Борис Сичкин – „Смеем се, за да не откачим“ - 18

ПРЕДИШНИ ЧАСТИ: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 15 16 17.

Кражба на кола

На много, особено скъпи, коли слагат сигнализациr. Обикновено това са различни видове сирени, но има и текстови, като текстът и неговата продължителност зависят единствено от фантазията на собственика и от дължината на лентата или на записа в паметта на компютъра.

В Манхатън на 30-та улица стои кола и един негър се кани да я открадне. Високоговорителят реве по цялата улица: "Крадат колата! Крадат колата! Граждани, не стойте равнодушни! Извикайте полиция! Побързайте! Прогонете крадеца!"

Негърът се смее, събира се голяма, също смееща се тълпа.

"Крадат колата! Почти я откраднаха! Граждани, представете си, че това е вашата кола!" - дере се високоговорителят.

Смехът пречи на негъра да отвори вратата, от тълпата му подвикват окуражително, дават му съвети. Най-сетне той отваря вратата и сяда.

"Ако още не съм се изключил, значи той е вътре - врещи високоговорителят. - Извикайте полиция! Сега ще запали колата и повече няма да я видя!"

Негърът, плачейки от смях, свързва накъсо проводниците и, съпроводен от смеха и одобрителните възгласи на тълпата, потегля - с все така включен високоговорител.

(Слeдва)

Превод от руски: Павел Николов

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.