петък, юли 07, 2017

„Когато си сложа цици“: Невзоров за края на войната в Донбас

Източник: „Обозревател“

Превод от руски: Павел Николов

Разрешаването на донбаската ситуация може да бъде само нестандартно, иначе войната в Източна Украйна ще продължи дълги години.

Това мнение за „Обозревател“ изказа руският публицист Александр Невзоров.

Отговаряйки на въпроса може ли предстоящата среща на президентите на САЩ и Русия да доведе до разрешаване на конфликта в Донбас и до възстановяване на отношенията между Украйна и Руската федерация, той отбеляза: „Да-да, за това пееше Шнур – „Когато си сложа цици“. И всичко веднага ще се промени в живота“.

„Предполагам, че както винаги се подвеждате. Всичките тези хора – Тръмповци, Путиновци, Рогозиновци, Порошенковци – живеят в абсолютно паралелна реалност. Тях изобщо не ги е грижа за вас – както не ги е грижа за войната в Донбас, както не ги е грижа за липсата на осветление, тоалетни, храна, образование… Те живеят в своя свят на политическите ритуали, на личните си представи за прекрасното, на личните си амбиции. Колкото по-драматични са събитията, толкова по-ярък и изпъкнал изглежда политикът. Всяка война, всички проблеми са хранителна среда, от която нарастват политическите рейтинги“ – убеден е Невзоров.

Той отбеляза, че подобни политици „не растат“ в благополучните европейски страни, където гражданите често не знаят фамилията на президента на страната си и „където понякога виждат велосипеда му до хлебарницата“. „Те растат там, където има страсти, където има кървища, гной и проклятия“ – констатира публицистът.

Според него „е много лесно тази история да започне, но е практически невъзможно да завърши. Мисля, че това е за много-много години“. „Ако си мислите, че тези момчета ще разрушат със свои ръце сцената, на която трябва да танцуват, вие сте безпределно наивни“ – заяви Невзоров.

„Значи това ще бъде безкрайна история?“ – попита „Обозревател“.

„Да, разбира се. Ако Украйна не успее да намери някакъв гениален ход, наистина талантлив“ – отговори публицистът.

В този контекст той добави: „Ясно е, че интелектът не е характерна особеност на политиците. По принцип те са тъповати и не са склонни да вършат някакви нестандартни неща. А разрешението на донбаската ситуация може да бъде нещо нестандартно. То не се подчинява на всичките инструменти, които са изпробвани до днес“.

Фонограма на руски език:


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.